Sadržaj kursa
ArchiCAD
Sadržaj lekcije

U ovoj lekciji ću vam pokazati kako možete da kreirate tipski crtež. Kliknite na opciju Master Layout Settings iz Book menija i otvorite novi dijalog. Umesto ponuđenog naziva, u Name polje možete uneti prikladnije i odmah preći na određivanje formata. Ja ću iz ove liste izabrati stavki B-Architectural i zatvoriti dijalog.
Pre nego što pređem na crtanje novih elemenata, kliknuću na stavku TitleblockMaster da bih aktivirao odgovarajući šablon. Sada mogu da u donjem desnom uglu nacrtam dva pravougaonika i na taj način rezervišem prostor za opšte podatke o crtežu.
Ako želite da odmah pređete na unos teksta, pokrenite funkciju Text Tool i otvorite novi dijalog. U njemu možete promeniti veličinu slova i ostale parametre koji su vezani za sam tekst. Ja ću zadržati levo poravnanje i odmah preći na unos teksta. Kursor u obliku vertikalne linije označava mesto na kome će se pojaviti prvo slovo pa ga zato postavite unutar ovog pravougaonika i unesite naziv crteža. Za prekidanje ove funkcije dovoljno je samo kliknuti na slobodnu površinu ekrana. Na kraju, ako niste zadovoljni položajem samog teksta, selektujte ga strelicom i jednostavno pomerite na novu lokaciju.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button