Sadržaj kursa
Rad sa kontaktima
0/1
Gmail
Sadržaj lekcije

Gmail vam omogućava da sa svojim saradnicima komunicirate na nekoliko načina. Iako je on u početku bio zamišljen kao servis za razmenu elektronske pošte, u poslednje vreme su se njegove mogućnosti toliko proširile da danas možete slati i primati instant poruke, koristiti audio i video Chat i još ponešto. U ovoj lekciji ću vam pokazati u čemu se razlikuju obične i „instant“ poruke.

Standardne e-mail poruke su i dalje najrasprostranjeniji vid komunikacije u savremenom informatičkom svetu. Ukoliko želite da vaša prepiska ostane zabeležena ili imate potrebu da održite formalni ton, slanje e-mail poruke predstavlja idealno rešenje. Sa druge strane, ukoliko su vam dovoljne dve-tri reči ili jednostavno želite da dobijete brzi odgovor – pošaljite instant poruku.

Da bih vam pokazala kako se to radi, ja ću otvoriti jednu od poruka koje sam upravo primila. Već vam je poznato da se izborom opcije Replay može pokrenuti standardna konverzacija i kreirati nova e-mail poruka, ali sigurno niste znali čemu služi opcija Replay by chat. Naime, ukoliko je osoba koju želite da kontaktirate trenutno pored svog računara i koristi Gmail, možete kliknuti na ovu opciju i preći na instant poruke. Ja ću iskoristiti ovu mogućnost i odmah preći na okvir koji se pojavio u donjem desnom uglu ekrana. Ako u ovo polje unesem svoj odgovor i pritisnem Enter, on će se odmah pojaviti na ekranu mog sagovornika. Pri tome će kao prateći sadržaj biti upotrebljen naslov originalne poruke pa će primalac imati jasniju sliku o čemu se radi.

Pošto sam na isti način dobila očekivani odgovor, ja ću izborom dugmeta Close zatvoriti ovaj okvir.

Kroz lekcije koje slede ćete još bolje savladati upotrebu funkcije za ćaskanje – Chat.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button