Sadržaj kursa
Pomoć
0/1
ECDL Osnove informatičke tehnologije
Sadržaj lekcije

Šta se dešava kada vam je potrebna neka pomoć u vezi računara? Microsoft Windows XP i, zapravo, bilo koji program koji koristite, ima i funkciju pomoći (Help). Ako se u bilo kom trenutku zaglavite u radu i potrebna vam je pomoć, ona je od vas udaljena samo za jedan klik tasterom miša.

Kako se pristupa pomoći (Help-u)?
Postoji više načina da se pristupi funkciji pomoći. Najbrži i najlakši način je da se koristi prečica na tastaturi – taster F1. Bilo da radite u Windows Explorer-u, Wordpad-u, ili nekoj drugoj aplikaciji, pritiskanje tastera F1 će otvoriti funkciju pomoći za taj program. Drugi način pristupanja servisu za pomoć i podršku Microsoft Windows XP-a je preko Start menija i komande Help and Support. Pogledaćemo sad kako je što bolje iskoristimo
Odabir opcije Pick a topic (izaberi temu) otvara listu najčešće postavljanih pitanja. Biranje nekog od tih pitanja će otvoriti dodatnu listu sa konkretnijim problemima. Nastavite izbor dok ne pronađete ono što vam je potrebno. Dugmići sa strelicama na vrhu trake sa alatkama se mogu koristite za kretanje napred i nazad kroz pretragu.
Ask for assistance (potraži pomoć) omogućava vam da pomoć zatražite od nekog prijatelja preko Interneta, da pomoć dobijete sa Web sajta Microsoft-a ili od Windows XP informacionih grupa.
Pick a task na veoma sličan način kao Pick a topic pokriva rad na računaru.
Did you know? (Da li ste znali?) sadrži puno različitih korisnih informacija za čiju pretragu vam je takođe potreban Internet. Ako ne možete da pronađete ono šta tražite, ili vam se čini da vam je za pretragu potrebno previše vremena, upotrebite funkciju direktne pretrage (Search) ukucavanjem teme koje vam zadaje problem. Recimo da vam je potrebna pomoć za štampanje dokumenta. Ukucajte „printing documents“ a onda kliknite na strelicu. U levoj koloni će se pojaviti lista tema povezanih sa vašim pitanjem. Izaberite onu koja je najbliža vašem problemu, što je u ovom slučaju štampanje dokumenta, i postepena uputstva će biti prikazana na desnoj strani ekrana. Da bi izašli iz centra za pomoć i podršku Microsoft Windows XP-a, kliknite na X u gornjem desnom uglu ekrana.
Ako pomoć tražite u radu sa Windows Explorer-om, WordPad-om ili bilo kojom drugom aplikacijom u traci sa menijima ćete pronaći reč Help (Pomoć). Klik na ovu funkciju će vam otvoriti novi prozor. Funkcija za pomoć može da izgleda drugačije od aplikacije do aplikacije, ali sve one funkcionišu na sličan način.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button