Sadržaj kursa
Digitalna pismenost (Word, Excel, Internet)
Sadržaj lekcije

Dobrodošli! Ja sam Aleksandar i biću vaš instruktor. Ovaj kurs je namenjen apsolutnim početnicima tj.onima koji nikada nisu bili u prilici da nauče nešto u računarima. Ukoliko se i vi osećate nelagodno svaki put kada neko pomene primenu kompjutera jer niste dovoljno upućeni u ovu oblast – budite bez brige, potrudiću se da vam na jednostavan i razumljiv način objasnim sve što prosečan korisnik treba da zna. 

Za početak ću vam pokazati kako izgledaju savremeni računari sa posebnim osvrtom na najvažnije komponente sistema. Videćete u čemu se razlikuju tzv. Desktop i Laptop računari i kako se koriste osnovne funkcije operativnog sistema. To znači da ćete naučiti kako se kreiraju, otvaraju i čuvaju fajlovi i kako se barata sa programima i podacima. U drugom delu kursa ću vam pokazati kako se priključuju štampači, skeneri, projektori i drugi periferni uređaji. U tu kategoriju spadaju USB memorije kao i eksterni hard diskovi.

Nakon toga slede lekcije u kojima ćete naučiti kako se izvršavaju određeni zadaci. To podrazumeva povezivanje na Internet i lokalnu mrežu, upotrebu elektronske pošte, pretraživanje Interneta i korišćenje osnovnih Office aplikacija. Na kraju ću vam pokazati kako se razmenjuju podaci. Pošto nas čeka puno zanimljivih tema, najbolje bi bilo da se odmah bacimo na posao!

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button