Politika vraćanja i refundiranja

Hvala vam što kupujete ONLINE KURSEVE. Ako, iz bilo kog razloga, niste u potpunosti zadovoljni kupovinom, pozivamo vas da pregledate našu politiku povraćaja i refundiranja.

ANIMA d.o.o. je u obavezi da bez odlaganja refundira primljene uplate od potrošača, uključujući troškove dostave, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je primio obrazac za otkazivanje.

ANIMA d.o.o. može da odloži povraćaj novca dok ne primi robu za vraćanje ili dok potrošač ne pruži dokaz da je robu poslao trgovcu, šta god pre nastupi, osim u slučaju kada je trgovac ponudio da sam preuzme robu.

ANIMA d.o.o. vrši povraćaj novca koristeći isto sredstvo plaćanja koje je potrošač koristio u prvobitnoj transakciji, osim ako je potrošač izričito pristao na korišćenje drugog sredstva plaćanja i pod uslovom da potrošač ne snosi nikakve troškove zbog takvog povraćaja. U slučaju povraćaja novca kupcu koji je robu platio nekom od platnih kartica, ANIMA d.o.o. je u obavezi da povraćaj sredstava vrši isključivo putem VISA, EC/MC, Maestro i drugih elektronskih načina plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca izvršiti refundaciju sredstava isključivo na račun korisnika kartice.

U slučaju povraćaja novca kupcu koji je robu platio opštom uplatnicom, ANIMA d.o.o. je u obavezi da izvrši povraćaj sredstava uplatom na tekući račun kupca.

U slučaju povraćaja novca kupcu koji je robu platio virmanom (pravna lica), ANIMA d.o.o. je u obavezi da izvrši povraćaj sredstava uplatom na tekući račun kupca.