Sadržaj kursa
Rad sa kontaktima
0/1
Gmail
Sadržaj lekcije

Postoji veoma mala verovatnoća da će vam u Google Mail-u ponestati prostora za smeštaj podataka. Ukoliko ste se opredelili za besplatni Gmail, na raspolaganju će vam biti ukupno 7 Gb, a ako koristite Google Apps, možete računati na svih 25. Da bi vam bilo jasnije čime zapravo baratate, reći ću vam samo da ja već šest godina koristim ovaj servis i da sam do sada uspela da zauzmem svega jednu trećinu od osnovne kvote.

Ukoliko želite da proverite koliko prostora zauzimaju svi vaši podaci, spustite se do dna ovog okvira i proverite trenutno stanje. U mom slučaju je zauzeto svega 14 Mb što nije ni stoti deo od raspoloživih 25 Gb. Iz svega ovoga proizilazi da uopšte nema potrebe da brišete svoje poruke jer se nikada ne zna kada će vam neka od njih biti potrebna.

Sa druge strane, ukoliko želite da napravite malo reda, možete upotrebiti funkciju Archive i na taj način osloboditi svoj Inbox. Drugim rečima, sve stare poruke će vam i dalje biti na raspolaganju stim da će one biti premeštene u folder pod nazivom All Mail.

Da bih vam pokazala kako se arhiviraju poruke, ja ću otvoriti jednu od onih koje više nisu aktuelne i odmah pokrenuti funkciju Archive. U tom trenutku će se na vrhu okvira pojaviti poruka kojom me Gmail obaveštava da sam uspešno arhivirala ovu poruku. To znači da se ona sada nalazi u folderu All Mail i tu ću u svakom trenutku moći da je pronađem. U tom cilju mogu da upotrebim i polje za pretragu i lako dođem do traženog sadržaja ali to je tema sledeće lekcije.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button