YouTube
Sadržaj lekcije

Do sada ste naučili kako se prikazuju video sekvence i kako možete da pronađete ono što vam je potrebno, ali ukoliko želite da se na YouTube-u pojave i vaši snimci, neophodno je da kreirate sopstveni nalog. Pored toga, kada jednom postanete član zajednice, bićete u mogućnosti da ostvarite direktan kontakt sa drugim korisnicima YouTube-a. U ovoj lekciji ću vam pokazati kako se to radi.

Trenutno se na mom ekranu može videti osnovna stranica YouTube-a. Sigurno ste i sami primetili da se na istaknutom mestu nalazi opcija koja vam omogućava da otvorite sopstveni nalog – Create Account. Isti efekat se može postići i izborom opcije koja se nalazi u gornjem desnom uglu pa ću zato iskoristiti ovu mogućnost i preći na sledeći korak.

Sada se od novog korisnika očekuje da unese odgovarajuće podatke i na taj način kreira svoj nalog. Čitav postupak će biti mnogo jednostavniji ukoliko koristite Gmail i imate odgovarajuću E-mail adresu, jer su ova dva servisa povezana. Upravo iz tog razloga ću u prvo polje uneti moju Gmail adresu i odmah preći na drugi parametar – korisničko ime (Username). Sistem će me obavestiti da je ovo ime slobodno što znači da mogu da nastavim dalje i unesem ostale podatke. U nastavku se nalazi nekoliko stavki na koje možete kliknuti ako želite da vaša E-mail adresa bude dostupna ostalim korisnicima YouTube-a i ako nemate ništa protiv da vam sistem automatski šalje informacije o novim proizvodima. Ukoliko vas zanimaju uslovi pod kojim se može koristiti ovaj servis, pročitajte odeljak Terms of Service. U svakom slučaju, na  kraju je neophodno da izborom dugmeta I accept prihvatite ova pravila i time postanete novi član YouTube-a.

Uskoro će vam na navedenu E-mail adresu biti upućena poruka koja potvrđuje vaš novi status a ako vas zanima šta on sa sobom donosi, pogledajte ostatak ove stranice.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button