YouTube
Sadržaj lekcije

Više puta sam pomenuo da se YouTube najpreciznije može okarakterisati kao Online video platforma. U ovoj i lekcijama koje slede, ću pokušati da vam objasnim kao ovaj sistem funkcioniše i šta je sve potrebno uraditi da bi se neka video sekvenca pojavila na YouTube-u.

Pre svega je potrebno da kreirate novu video sekvencu. To podrazumeva snimanje sirovog materijala i njegovu montažu. Zatim sledi konverzija u digitalni oblik a to je složena tema koja zaslužuje posebnu lekciju. Treći korak podrazumeva prebacivanje ovih podataka na YouTube a to se može uraditi uz pomoć bilo kog Internet pretraživača. Bez obzira na to što ste najverovatnije već primenili odgovarajuću kompresiju, sistem će ponoviti ovaj postupak da bi se dobio konačni proizvod koji u potpunosti zadovoljava odgovarajuće standarde. Na taj način se dobija novi fajl koji je maksimalno prilagođen uslovima koji vladaju na Internetu. Istovremeno ćete biti u prilici da dodate i prateće sadržaje kao što su naslov, komentari i ključne reči.

Na kraju, ukoliko želite da se vaš video pojavi i na nekom drugom sajtu, YouTube vam omogućava da preuzmete odgovarajući link i prenesete ga na novu lokaciju. Upravo zbog ovakvih mogućnosti YouTube prevazilazi okvire klasičnih sajtova i postaje vodeća platforma za razmenu video materijala. To znači da krajnjem korisniku ne preostaje ništa drugo nego da klikne na odgovarajuću stavku i pokrene reprodukciju.

Nadam se da vam je posle ovoga malo jasnije kako funkcioniše čitav sistem koji jednostavno nazivamo YouTube.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button