Sadržaj kursa
ECDL Izrade prezentacija
Sadržaj lekcije

Stara, dobra izreka, da je sve u dobrom tajmingu tj. da je najbolje ono što je pravovremeno, zaista važi kada je reč o prezentaciji. Ako vaše predstavljanje traje predugo, rizikujete da izgubite pažnju publike. Ali, sa druge strane, previše tesan raspored i kratko vreme bi vas primorali da izostavite vitalne informacije.
Takođe, ne biste voleli da se pojavite nepripremljeni ili u prevelikoj žurbi, zato se pripremite i što više vežbajte! Trebalo bi da već znate kako se koristiti PowerPoint-ova opcija Rehearsal Timing. Moj je zadatak da vas ohrabrim da ovu opciju što češće koristite. Što bolje poznajete svoju prezentaciju, i to ne samo koje informacije sadrži svaki slajd, nego i koje elemente slajda želite da istaknete, pa čak i koje šale želite da ispričate da bi postigli željenu atmosferu, utoliko će i sama prezentacija biti bolja.
Prođite najmanje tri puta kroz prezentaciju koristeći opciju Rehearsal Timing. Zatim, vežbajte izlaganje prezentacije nekoliko puta bez prikazivanja slajdova, samo da bi se uverili da znate sve informacije koje ona sadrži.
Ako vam ne odgovara da se slajdovi smenjuju automatski, koristite opciju Manual Timing.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button