Solidworks
Sadržaj lekcije

Dobrodošli na kurs Solidworks-a. Ja sam Aleksandar i biću Vaš instruktor. Sigurno vam je poznato da Solidworks predstavlja jedan od najboljih programa za 3D modelovanje, dizajn i razvoj različitih proizvoda. Na ovom kursu ćete savladati njegove osnove i za svega nekoliko dana biti u mogućnosti da primenite svoje znanje.

Za početak ćete naučiti kako se koriste osnovne funkcije za crtanje, jer je za izradu 3D modela neophodno prvo postaviti njegove konture. Nakon toga ćete savladati tehnike kao što su izvlačenje (Extruding) i rotiranje (Revolving) i njihovom primenom kreirati prave 3D objekte. Zatim slede funkcije koje vam omogućavaju da menjate postojeće objekte a potrudiću se da vam objasnim i kako se koriste neke napredne tehnike poput automatskog bušenja rupa (Automated hole Wizard). U drugom delu kursa ćete naučiti kako se kreiraju složene konture, što uključuje primenu funkcija za kopiranje i korišćenje simetrije, da bi odmah nakon toga savladali i sklapanje složenih objekata. Na kraju ću vam pokazati kako da od gotovog prostornog modela napravite radioničke crteže i automatizujete kompletnu proizvodnju.

Nadam se da ćete na ovaj način steći osnovno znanje o Solidworks-u i biti u prilici da ga primenite u svakodnevnom radu.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button