WooCommerce
Sadržaj lekcije

Moja nova Online prodavnica je skoro gotova. Uspešno sam postavio svoje proizvode, podesio parametre za plaćanje, organizovao dostavu, obračunao porez i još mnogo toga. Ipak, pre nego što počnu da stižu nove narudžbe, ne bi bilo loše da još jednom proverim kako sve ovo funkcioniše u praksi.

U tom cilju ću istovremenim pritiskom na tastere Control + Shift + N otvoriti novi odeljak i u to u tzv. Incognito režimu. Ako nakon toga otvorim sajt na kome se nalazi moja Online prodavnica, sistem će me tretirati kao novog posetioca što znači da moje prethodno angažovanje neće imati nikakvog uticaja na njegove osnovne funkcije.

Sada mogu da izaberem nekoliko artikala i usput proverim da su oni korektno prikazani. Izgleda da je sa ovim vitaminima sve u redu, jer su mi pored osnovnih podataka dostupne i dodatne informacije (Additional Information) a tu je i odeljak sa ocenama kupaca (Reviews).

To znači da mogu da pređem na sledeći korak i izborom opcije View cart detaljno pregledam čitavu narudžbu. Kao što vidite, ona obuhvata sve izabrane artikle a ako se spustim malo niže, biću u prilici da na osnovnu cenu dodam i troškove isporuke. Ovaj podatak se izračunava automatski, što znači da treba samo da unesem odgovarajuće podatke (državu, grad i adresu) i kliknem na dugme Update Totals. Nakon toga mi neće biti teško da izaberem opciju koja mi najviše odgovara i izračunam ukupnu vrednost ove narudžbe (Cart Totals).

Sada se od mene očekuje da kliknem na dugme na natpisom Proceed to Checkout i pređem na odeljak koji služi za plaćanje. Kao što vidite, sa leve strane se nalaze polja koja su predviđena za unos podataka o kupcu, pa ću iskoristiti priliku da ih kompletiram i proverim da li će oni automatski biti iskorišćeni za slanje informacija o novim proizvodima (Subscribe to our newsletter). Ovi podaci mogu da posluže i za otvaranje novog naloga, pa ću zato prvo aktivirati opciju pod nazivom Create an account i u odgovarajuće polje uneti svoju lozinku (Account password).

Pošto sam to završio, vreme je da proverim i kako funkcioniše plaćanje. Kao što vidite, trenutno su mi na raspolaganju tri opcije što znači da mogu da upotrebim svoju karticu (Credit Card), iskoristim sredstva koje se nalaze na mom PayPal nalogu ili da to uradim preko banke (Direct Bank Transfer). Pošto se moj Stipe nalog još uvek nalazi u probnom režimu (Test Mode Enabled), ja ću se opredeliti za prvu mogućnost i izborom poslednje opcije potvrditi da sam upoznat sa važećim uslovima. Sada treba još samo da kliknem na ovo veliko žuto dugme i unesem podatke sa svoje kartice. Ja ću iskoristiti broj koji služi za testiranje a isto važi za rok važenja i kontrolni kod. Čim kliknem na dugme Pay, sistem će automatski proveriti da li je ova transakcija izvodljiva i prikazati stranicu koja potvrđuje da je čitav postupak uspešno završen.

Pridružite se razgovoru
0% Završeno
Call Now Button